fredag 19 april 2013

Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för mamman.

Våra barn har aldrig varit svåra att lämna bort. Kan bero på att vi själva inte har svårt att lämna bort våra barn för en dag, natt eller vecka. Villkoret för att det ska kännas ok är att vi känner de som ska ta hand om dem och att även barnen gör det. Därför känns dagens besök på IKEA lite speciellt. Storebror fick syn på deras lekland och gick på eget bevåg fram och frågade om han fick leka där. Jag kom ifatt honom och sa att mammor inte fick vara med där inne, det brydde han sig inte nämnvärt om. Även lillebror tittade nyfiket in och ville följa med. När båda barnen försetts med startnumnervästar och personalen med mitt namn och nummer sprang de glatt in och kröp in i en gigantisk träsko. Efter en timme ringde de och sa att lillebror ville att jag skulle komma och byta blöja. När det var gjort sprang han in igen och lekte vidare medan jag och mormorn shoppade vidare. Är detta en ny epok i mitt liv? att få gå runt på IKEA ifred medan barnen roar sig bland klätternät, storbildsfilm, pyssel och...främmande människor.
Jag har skrivit det tidigare i en annan blogg men detta möbelvaruhus har fattat familjers behov. Lekland med barnpassning, ammningsrum, skötrum på både dam- och herrtoan och barnanpassade handfat så att de inte behöver pall. Summan detta kostar att installera lär de få igen många gånger då man kan stanna betydligt längre och hitta saker man "måste " ha.

3 kommentarer:

  1. Och lugnt och skönt hade vi!! ..... Eller? Trevligt var det iaf tycker mormorn

    SvaraRadera
  2. Dom är trygga barn, de där brossorna. Hoppas ni hittade vad ni skulle.
    Kram Farmor Eva

    SvaraRadera
  3. IKEA är toppen! Brukar åka dit och äta lunch lite då och då, bor ju i Kalmar. Att maten är rätt trist vägs helt klart upp av att man får äta utan att tvååringen protesterar och att man sedan kan dricka kaffet i lugn och ro medan han roar sig i lekhörnan. Det hade inte gått på någon av de fina restaurangerna i stan!

    SvaraRadera