tisdag 17 juli 2012

Masktämjaren

Idag fortsatte byggprojektet efter att pappa och storebror Vild varit och handlat de första delarna på förmidagen. Jag och lillebror tillbringade då en stund hos Maffiafamiljen för att bröderna Vild visade tydliga tecken på att behöva vara ifrån varandra en stund. De fick göra något roligt utan brorsan och ha en förälder lite för sig själv, lugnt och trevligt för alla en stund. När bröderna återsågs efter ca 2 timmar slängde sig storebror om halsen på sin bror och sa att han älskade honom. Kunde man inte tro några timmar tidigare…
Efter lunch och middagsvila satte vi spaden i gräsmattan och började gräva ner murblocken som syllen skulle ligga på. Medan lillebror Vild samlade maskar ur jordhögarna som blev mätte, grävde, kontrollräknade, mätte och grävde vi. De stackars maskarna lät han flytta in i en Foppatoffel (ännu ett användningsområde för dessa fula gummiskor) som sedan återfanns inne på köksbordet… Innan vi gick in och varvade ner med film och välling låg 90% av syllen på plats. Imorrn ska mer material fixas hem och stugans skelett upp.
120717.2Sniglar, maskar och insekter är detta barns favoriter just nu.
120717.3Synd att säga att det var strandväder men hundarna njöt av solen som lös lite då och då.
120717.4Dagens resultat.

1 kommentar:

  1. Jag måste vara knäpp som längtar efter att ha två ungar som bråkar med varandra. Eller så var det just delen med återföreningen som fick mig att le!

    SvaraRadera