lördag 29 december 2012

Nyårslöften

Det börjar nu florera tillkännagivanden av nyårslöften på Facebook. Eftersom jag inte helt kan godkänna genomförandet av mina egna löften för 2012 ska jag inför 2013 välja löften på rätt nivå.
Håll i hatten, här kommer mina löften för 2013. Jag bedömer risken att misslyckas med dem som obefintlig.
-Jag ska inte äta selleri.
-Jag ska inte äta koriander.
-Jag ska inte dricka påsk/julmust.
-Jag ska inte dricka öl.

2 kommentarer:

  1. Det låter bra,lovar att undvika asiatisk mat när du är här trots att jag för några dagar sedan blev väldigt inspirerad av just asiatisk mat. Vi besökte nyligen den stora staden och åt födelsedagsmiddag med min förstfödda och hans fru. Det var mycket koriander, citrongräs, stjärnanis och andra goda kryddor.
    Ölet lär väl inte heller vara något problem, maken behåller dem säkert gärna för eget och för andra ölfrälstas bruk.
    Ja det är väl bäst att inte lova så mycket, ambitioner har man väl alltid, för det mesta brukar jag nöja mig med att tänka att jag skall försöka göra allt lite bättre.Bli en bättre människa helt enkelt, snällare, flitigare, gladare, piggare, sportigare,empatiskare, vackrare,tålmodigare, ödmjukare, nöjdare osv.
    Ni verkar ha ett riktigt skönt jullov, mycket mys och mycket godis, chokladbollarna eller negerbollarna som vi forfarande kallar dem här såg mycket frestande ut!
    Här ägnas dagarna åt långa sköna frukostar vid brasan, sen en skidtur i femkilometersspåret ni vet och därefter lite fotoboksarbete, läsning, ibland lite bastubad, som idag, matlagnig lite och "bildtittning" . Morfarn har matat in hundratals, tusentals bilder som virvlar förbi i tv-rutan, helt slumpmässigt. Ni finns med titt som tätt, en nybliven mamma, en lillebror med tårta ända upp över ögonbrynen, en storebror som sitter och drejar, en pappa med små hundar i famnen.
    Nu blir det bastu strax, drygt 100 kg kol glöder och väntar på oss. Morfarn badar vak och tvättar bort arbetsdammet som fallit över honom när han mellan verserna faktiskt sitter och jobbar, företagarlivet är hårt.
    Nyårsafton ska firas med vännerna i byn, vi ska äta middag i den närbelägna lite större staden och efter det gå på teater och se musikalen "Hair", det ska bli roligt. Vädret är inte roligt just nu, dimma, regn och plusgrader minskar det fina snötäcket (50 cm) vägarna är glashala och synnerligen svårpromenerande.
    Gott slut på detta år, ett bra år med många roliga och ljusa minnen från samvaron tillsammans med er.
    Kram från andra sidan sjön.

    SvaraRadera
  2. Vilket långt och fint inlägg:)
    Alltid roligt med bilder, speciellt roligt att ta hjälp av när man tänker tillbaka på året.
    Inga problem med asiatisk mat, men inte koriander...
    Hälsningar Linnea

    SvaraRadera