måndag 25 juni 2012

Lantrasparken i Ingelstad

I Ingelstad, 2 mil söder om Växjö, finns det en liten djurpark med svenska lantraser. Detta är en perfekt utflykt om man vill strosa runt, kolla på gamla hederliga svenska djur och ha picknik i gräset. Barnen kan springa runt själva, plocka maskrosor till djuren och ibland komma dem riktigt nära. Det är sällan mycket folk så man behöver aldrig trängas. Alla vägar mellan hagar och hägn är grusade och plana så små och stora som tar sig fram på hjul kommer lätt fram överallt.
Lantrasparken ligger på Ingelstads Naturbruksgymnasium och sköts till stor del av eleverna och deras instruktörer. I den lilla parken finns bla kaniner, får, grisar, ankor och höns, alla av gamla svenska lantraser. Inträdet är frivilligt och går till bevarandet av de svenska lantraserna. Vid hönshuset och kaninerna finns en gräsplan att picknicka på, även bänkar finns.

Uppdatering Januari -15: Lantrasparken är nu sorgligt nog nedlagd då den inte längre behövdes i undervisningen på det Naturbruksgymnasium det ligger på.

Gotlandskaninen fick många maskrosor.

Bohuskullan kollas in.

Linderödsgrisen var imponerande stor.

Lillebror kollar på Orusthönor med tupp.





Nykläckt lamm som fötts under natten.

Äkta renrasig svensk bondkatt. Vad han som klappar den är för ras lämnar vi till er bloggläsare att avgöra.

2 kommentarer:

  1. Åh den här har jag missat, jag som ändå har vissa rötter i krokarna (nåja...Växjö-Älmhult).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tyvärr är denna mysiga lilla park nedlagd numera :( Roligt med en "Växjöbo" på besök :) vi bodde där innan vi flyttade till Tyskland förra året. Vill du läsa nyare inlägg skriver jag numera på www.lanclin.com Välkommen dit :)

      Radera